Sötétben világító cicák - Scared Blog

Facebook

Info

Frissítve minden hétköznap.

Kommentek

Címkék

18 minusz (17) 18 plusz (3) ajánló (6) amerika (2) belföld (1) cica (2) elmebeteg (6) emberek (11) film (1) gépház (2) hír (3) japán (4) komoly (7) külföld (8) lol (7) olvasmány (6) reklám (6) scared (4) vicces (7) videó (14) wtf (8) zene (4) Címkefelhő

Archívum

Sötétben világító cicák

2012.05.09. 18:00 | KatzeFührer | Szólj hozzá!

Címkék: komoly hír cica 18 minusz

 Nem sokan tudják, hogy HIV vírusnak van macskákra veszélyes változata is, a FIV. Ez ugyanúgy tönkrevágja az immunrendszert, és végül az cicus halálához vezet.
Emberre ártalmatlan, csak a többi cicára veszélyes. A beteg állat szerencsére még sokáig élhet megfelelő gyógyszerezés és étrend mellett.

 Amerikai kutatók a Mayo Clinic-nél viszont alig egy éve kifejlesztették a megoldást erre a súlyos betegségre, és sikeresen alkalmazták macskákon, de sikeresen működhet embereken is. Makákókból származó gént juttattak a macsák még meg nem termékenyített petesejtjeibe. A bevitt gén által kódolt fehérjéről korábbi kísérletek alapján tudták, hogy hatékony a FIV vírus ellen (tönkreteszi a vírus burkát, amikor az megpróbál megfertőzni egy sejtet). A terápiás gén mellé egy ú.n. riportergént is bejuttattak (ez mutatja, merre terjed el az anyag), ami a jól bevált zöld fluoreszcens fehérje, ez okozza, hogy a macskák világítanak a sötétben. 

Kattints ide, és nézd meg a(z) 20110912macskagen5.jpg képet teljes méretben!

 A képek bizonyítják, hogy mindenhova kiterjedt a gén, ami várható volt, mert az állat minden sejtje a módosított petesejtből alakult ki. Ráadásul a gén cica kölykeibe is átjutott, és aktív maradt.
A kutatók szerint az eljárás más állatokon is sikeres lehet -még emberen is- persze más-más génekkel. Ezek az emlősöknél a vírusok életciklusát gátolják, vagy visszaszorítják azok szaporodását.

Kattints ide, és nézd meg a(z) 20110912macskagen4.jpg képet teljes méretben!

 

Kattints ide, és nézd meg a(z) 20110912macskagen1.jpg képet teljes méretben!

A bejegyzés trackback címe:

https://scared.blog.hu/api/trackback/id/tr534497308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása